«Μένουμε Σπίτι» - Πώς δημιουργήθηκε το λογότυπο που βλέπουμε παντού αυτές τις ημέρες | iArk Social Media & Digital Agency

«Μένουμε Σπίτι» – Πώς δημιουργήθηκε το λογότυπο που βλέπουμε παντού αυτές τις ημέρες

Μένουμε Σπίτι». Το συζητάμε με γνωστούς και φίλους και το βλέπουμε στις οθόνες μας, καθημερινά.

«Μένουμε Σπίτι». Δε φοβόμαστε, ενημερωνόμαστε. Μένουμε σπίτι, πρoστατεύουμε τους γύρω μας.

«Μένουμε Σπίτι». Όποιο ειδησεογραφικό portal και να ανοίξουμε αυτό το καιρό θα παρατηρήσουμε τον σχετικό λογότυπο με το όμορφο σπιτάκι που ξεπροβάλει μπροστά από 4 δεντράκια, σύμβολο της εκστρατείας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το ίδιο προφανώς και στην επίσημη Facebook σελίδα «Μένουμε Σπίτι» του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Από που προέκυψε όμως αυτός ο συμβολικός, πλέον, λογότυπος;

Η απάντηση δεν είναι αυτή που περιμένετε.

Όχι. Δεν πρόκειται για το πνευματικό παιδί κάποιας εμπνευσμένης ελληνικής γραφιστικής ομάδας.

Ο λογότυπος του «Μένουμε Σπίτι» προέρχεται από την σελίδα freepik η οποία και προσφέρει δωρεάν γραφιστικά σχέδια στους χρήστες. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η χρήση του γραφιστικού του freepik προυποθέτει και την απόδοση των σχετικών ευσήμων – κάτι που στην περίπτωση χρήσης του λογοτύπου του «Μένουμε Σπίτι» δεν τηρείται σε καμία περίπτωση.

Freepik License
Free for personal and commercial purpose with attribution.
Attribution is required


Update: Η απόδοση των σχετικών ευσήμων (License attribution) δεν είναι απαιτούμενη για τους χρήστες που διαθέτουν συνδρομή στην υπηρεσία freepik

Αν λοιπόν αναρωτιέστε από που προέρχεται ο λογότυπος του «Μένουμε Σπίτι» που βλέπετε συνεχώς μπροστά σας, τώρα σας έχει λυθεί η απορία.

Πηγή : Techgear